Fra hulemalerne, op gennem antikken, over romerriget, i middelalderen og op til nutiden, vidner malerhåndværkets frembringelser om engagerede mennesker der altid har arbejdet på at blive dygtigere og dygtigere og mere og mere udtryksfulde.
Malerne har til alle tider stået i midten af de samfund hvor de udøvede deres håndværk og der har de, med deres malerier, udsmykninger og dekorationer, været medvirkende til at skabe åndelig frigørelse, samhørighed og medmenneskelig sammenhæng.
Med den nye dekorationsmaleruddannelse som kører i København og Svendborg har vi fået en platform hvorfra vi kan regenerere det udsmykningsprægede malerhåndværk.

Nu håber jeg bare at der er en masse unge malere, der vil tage udfordringen professionelt op, og begynde at tilegne sig, de kompetancer der skal til, for at kunne sætte dekorative spor i by og boligmiljøerne, på en seværdig og smuk måde!!!